2012. november 2., péntek

Kelkáposzta - frankfurti leves


Bevásárlókosár :

nagy fej kelkáposzta 
fél kilós vegyes-zöldség..tálcás
fél kiló krumpli
nagy pohár tejföl
valamint olyan és annyi " frankfurti virsli, amennyit csak szeretnél....sosem elég ))





Zöldséglevest mindig a felszeletelt sárga és fehérrépa megdinsztelésével kezdem, egy evőkanál zsírral. Két kanál olaj kellene alá.... de nem bírok ellenállni a házizsírnak..
Egy csipet sóval megszórva...addig kell a zsiradékon kavargatni, míg finom illatokat nem érzel ))
Csak most öntöm fel vízzel és darabolom bele a krumplit.a kelkáposztafejet félbevágva kezdem el szeletelni...

most adom hozzá a zöldfűszereket ... őrölt köményt két-három csipet..két.három babérlevelet. apróra vágott csokor petrezsejmet.
mikor már a krumpli is puha, beleszeletelem a " frankfurti virslit....
Rántást három kanál zsiradékra három kanál lisztet keverek,
kevergetve leveszem a tűzről. .. nem csak eloltom alatta a gázt ))
Két kiskanál pirospaprikát keverek a liszthez...
Nagy lángra veszem a leves alatt a lángot...megvárom azt a pár percet, míg felforr, és csak így a forró levesbe keverem a rántást....
Lejjebb veszem a lángot és belekeverem a levesbe még a nagy-pohár tejfölt.... közepes lángon további öt percig " összefőzöm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése